Organisatie

Lode Holding is de moedermaatschappij van de bedrijven Lode, ProCare, aXtion, Umaco en Omnium. Met een rijke ervaring, historie en een breed pakket
aan hoogwaardige producten en diensten op het gebied van leefstijl, sport, preventie en zorg is Lode Holding al meer dan 70 jaar een toonaangevende en
betrouwbare partner.  Onze focus ligt op menselijk bewegen en presteren.

Betrouwbaar voor onze klanten, samenwerkingspartners én voor onze eigen mensen. Continu actief met vernieuwen, verbeteren en creëren van een gezonde
omgeving voor iedereen waar eenieder zichzelf kan ontwikkelen en gedreven wordt om het beste uit zichzelf én elkaar te halen.

Samen werken • Samen innoveren • Samen groeien • Samen zorgen • Samen succesvol 

Historie

Deelnemingen

Samen ben je meestal succesvoller dan alleen. Samenwerking en het benutten van elkaars sterke kanten is daarbij erg belangrijk. Lode Holding participeert in een vijftal organisaties met verschillende competenties welke allen actief zijn op het gebied van Life Sciences. Lode Holding streeft actief naar het benutten en vergroten van de synergie tussen deze verschillende participaties. 

Sinds de heer Freerk Lode in 1948 Lode’s Instrumenten oprichtte en kort daarna de eerste elektromagnetisch geremde ergometer ter wereld produceerde, zijn precisie, betrouwbaarheid en duurzaamheid de fundamenten geweest voor verdere ontwikkelingen. Terwijl het bedrijf Lode in de beginjaren alleen op het gebied van cardiologie en longfunctie werkzaam was, is het nu uitgegroeid tot een veelzijdige specialist op het gebied van medische ergometrie. Het Lode productenpakket varieert van fiets- en loopbandergometers tot lig- en armergometers en ergometriesoftware welke wordt aangeboden voor de markten Sportgeneeskunde, Cardiologie & Longfunctie, Revalidatie en Imaging.

Dankzij de jarenlange ervaring in de productie van medische ergometers en de continue ontwikkeling ten behoeve van veranderende markteisen is Lode een flexibele en betrouwbare partner. In overleg met de klant kunnen specifieke ideeën en wensen worden omgezet in een custom-made oplossing.

Bezoek voor meer informatie de website van Lode.

ProCare B.V. is een professionele handelsorganisatie gespecialiseerd in de levering en service van meetapparatuur en meetmiddelen ten behoeve van de gezondheid van mens en werkplek. ProCare biedt een totaalpakket aan apparatuur en disposables, zodat de klant één contact heeft voor al hun wensen en behoeften. Ook ICT oplossingen, bijvoorbeeld voor de ontsluiting van meetdata voor onderzoek, behoren bij het aanbod. Een persoonlijke klantgerichte benadering staat hierbij voorop, vandaar de slogan: We take intensive care.

ProCare is door haar ISO 9001 en ISO 13485 certificatie een betrouwbare en professionele partner voor arbo- en zorgprofessionals. Deze wijze van certificatie, die voorziet in zowel service als distributie van medische en arbeidshygiënische apparatuur, is uniek in Nederland.

Bezoek voor meer informatie de website van ProCare.

Umaco B.V. is een productontwikkelingsbureau binnen de Life Science en MedTech sector gespecialiseerd in het verwezenlijken van productideeën. De creativiteit en multidisciplinaire kennis van Umaco zijn de bron voor succesvolle ontwikkelprojecten. Het netwerk van gespecialiseerde bedrijven en onderzoeksinstellingen is hieraan complementair. Al deze kennis en expertise wordt door Umaco samengebracht en vertaald naar innovatieve productoplossingen voor haar klanten.

Umaco is bij uitstek een partner die haar klanten ondersteunt om met hun ideeën nieuwe producten te ontwikkelen. Zij zorgt voor versnelling van het traject tussen (wetenschappelijk) onderzoek en een nieuw product dat daadwerkelijk kan worden verkocht. Umaco stelt de gebruiker centraal en neemt zaken als vormgeving, materiaalkeuzes en productietechnieken vanaf het begin van een project mee. 

Bezoek voor meer informatie de website van Umaco.

aXtion B.V. is een ICT projectorganisatie voor software ontwikkeling en innovatieve projecten en richt zich voornamelijk op de doelgroepen welzijn en zorg. Ze richt zich onder andere op webapplicaties en koppelingen met apparatuur en registratiesystemen e.d.. Daarnaast worden zogenaamde service level agreements (SLA’s) afgesloten, zodat de ICT-oplossingen ook tijdens de exploitatie ondersteund worden.

Veel ontwikkelopdrachten worden uitgevoerd binnen een samenwerkingsverband van partijen met elk hun eigen vakgebied en specifieke kennis. aXtion bundelt deze vakgebieden en specifieke kennis tot een ICT-oplossing, waarbij de gebruiker van het product en efficiency voorop staan.

Bezoek voor meer informatie de website van aXtion.

Omnium B.V. is in 2018 opgericht door en onderdeel van Lode Holding. Met haar samenwerkingspartners is Omnium B.V. gevestigd op de tweede verdieping in het Topsportzorgcentrum. Gezamenlijk treden zij als locatie naar buiten onder de naam Het Omnium. Dit Topsportzorgcentrum is een initiatief van FC Groningen. Het is een multifunctioneel gebouw dat topsport, topzorg, topkennis en top-ondernemen verbindt en een brug slaat naar de breedtesport en naar vitaliteit in Noord-Nederland.

Het Omnium omvat dus de zorglaag van het centrum en is de showcase en incubator voor nieuwe multidisciplinaire ondersteuningsprogramma’s op het gebied van sport en lifestyle. Er wordt gefocust op herstellen, presteren en fit zijn. Dit gebeurt in samenwerking met sportartsen, fysiotherapeuten, sportdiëtisten, podologen en sportpsychologen. Doordat dit alles onder één dak zit, kan Het Omnium de beste ondersteuning bieden tijdens een proces.

In Het Omnium komen vijf disciplines tot één, wat leidt tot een breed assortiment aan sportbegeleiding voor topsporters, (nog niet) bewegers, breedtesporters en organisaties. Ook lifestyle interventies maken deel uit van het aanbod. Het doel is de (sportieve) Noorderlingen zo goed mogelijk begeleiden dankzij de expertise van de verschillende partners. Alle programma’s zijn wetenschappelijk onderbouwd, is maatwerk en zijn ontworpen met oog voor de motivatie van de cliënt.

Bezoek voor meer informatie de website van Het Omnium.

Directie en RvC

Johannes J.P. Wolters

 Algemeen Directeur

Jantienus Ruinemans

Voorzitter Raad van Commissarissen

Hessel A. Bouma

Lid Raad van Commissarissen

Daniël W. Noort

Lid Raad van Commissarissen

Partners

Scroll naar top