Girlsday 2018: ook wij doen mee!

Morgen is het Girlsday! Tijdens deze dag openen verschillende bedrijven in het hele land hun deuren om meisjes van middelbare scholen en het beroepsonderwijs kennis te laten maken met werken in de techniek en ICT. Girlsday is een speciaal uitje alleen voor meiden. Het doel is om ervoor te zorgen dat de meisjes op latere leeftijd kiezen voor de bèta vakken en uiteindelijk gaan werken in de eerder genoemde branches.

Ook Lode Holding en haar dochterbedrijven doen mee aan Girlsday 2018! We hebben we een uitgebreid en divers programma opgesteld. Twintig meiden van het Werkman College in Groningen krijgen een rondleiding krijgen door de fabriek waar onze fietsergometers worden gemaakt, ontdekken wat VR kan betekenen voor revalidatie en welke apparatuur wordt gebruikt door topsporters als Dafne Schippers en Usain Bolt. Ook worden ze zelf hier en daar aan een testje onderworpen. Wie kan er bijvoorbeeld het hoogste springen? Of heeft het beste reactievermogen?

Girlsday is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Aan Girlsday 2018 doen ruim 11.000 meisjes (van 10 tot 15 jaar) mee bij 358 bèta, technische en ICT-bedrijven. In Nederland kiezen nog steeds te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. Door op Girlsday meisjes uit te nodigen laten bedrijven en technische afdelingen van andere organisaties de meisjes nadrukkelijk weten dat zij van harte welkom zijn in de technologie.

Scroll naar top