Lode Holding kiest voor duurzaamheid, 690 zonnepanelen op bedrijfspand

Lode Holding kiest voor de verdere verduurzaming van haar bedrijfsactiviteiten door het plaatsen van 690 zonnepanelen. De zonnepanelen worden in mei van dit jaar door zonne-energie leverancier enie.nl uit Groningen op het bedrijfspand geplaatst.

‘We zijn vorig jaar tweede geworden in de verkiezing van het vitaalste bedrijf van Groningen. Met dit project willen we graag laten zien dat niet alleen de gezondheid van onze medewerkers belangrijk voor ons is, maar ook de vitaliteit van onze leefomgeving’, aldus Johannes Wolters van Lode Holding. De leverancier van meetapparatuur voor o.a. Dafne Schippers en Usain Bolt heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. De keuze voor een bewuste en duurzame energieopwekking is volgens Wolters daar een logisch gevolg van.

Patrick van der Meulen van enie.nl is blij met dit project: ‘Het is mooi dat twee ondernemingen dezelfde principes vertegenwoordigen en zodoende gezamenlijk iets voor het duurzaam ondernemerschap kunnen betekenen. Met de zonnepanelen op het dak van Lode Holding begint het Zernike Complex behoorlijk te verduurzamen. De afgelopen periode hebben o.a. de Hanzehogeschool Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen en voetbalvereniging The Knickerbockers voor zonne-energie van enie.nl gekozen.’

De zonnestroom-installatie zal het bedrijf en haar dochterondernemingen zo’n 160.000 kWh stroom per jaar opleveren. En daarmee is de volledige elektriciteitsbehoefte vanaf mei dit jaar duurzaam opgewekt.

Scroll naar boven