Een kijkje achter de schermen bij Lode Holding tijdens Girlsday!

Vandaag, donderdag 24 april 2014 vindt de landelijke Girlsday plaats! Een initiatief van VHTO om in samenwerking met bedrijven en scholen jonge meisjes van 10 tot 15 jaar kennis te laten maken met bèta/techniek en ICT. Ruim 8.400 meisjes krijgen de kans om een kijkje te nemen in de fascinerende wereld van bètawetenschap en technologie en (vrouwelijke) professionals die in deze sectoren werken te ontmoeten! Girlsday wordt georganiseerd zodat jonge meisjes zich beter én breder kunnen oriënteren op hun toekomstige studiekeuze en er wordt naar gestreefd om de participatie van meisjes en vrouwen aan bètawetenschap, techniek en ICT in Nederland te vergroten. 

Lode Holding draagt dit soort initiatieven een warm hart toe en de dochterondernemingen hebben hun deuren geopend voor meisjes van diverse scholen uit de regio. Zo hebben ze een kijkje genomen op de productievloer en de R&D-afdeling. Daarnaast hebben ze kennis gemaakt met de andere vrouwen binnen de organisatie welke direct of indirect ook met bèta/techniek en ICT te maken hebben! We hopen hiermee een steentje bij te dragen aan de beeldvorming van deze meisjes over bèta/techniek en ICT.

Scroll naar boven